Когато стана ясно, че МиГ-29 ще бъдат окончателно приземени през

...
 Когато стана ясно, че МиГ-29 ще бъдат окончателно приземени през
Коментари Харесай

Приучване към Ф-16 е вариант за бъдещето на пилотите на МиГ-29

 

Когато стана ясно, че МиГ-29 ще бъдат дефинитивно приземени през 2023 година, командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Николай Русев се усъмни, че задачата е да се направи " чистка в авиацията " и „ всички, които са обслужвали съветската техника, да бъдат освободени ".

Първоначално България смяташе да резервира МиГ-29 като главен изтребители до окончателното асимилиране на първите Ф-16 през интервала 2023-2025 година. Промяна в графика на произвеждане обаче забави първите доставки до 2025-2030 година. А поради войната в Украйна отпадна и разновидността ремонтът и поддръжката на миговете да се прави в Русия.

Бившият боен водач Съби Събев споделя, че приучването на новите Ф-16 не е невероятно за сегашните летци на МиГ, тъй като към 2025 година страната ни към този момент ще има инструктори.

Но с цел да не се губи време, нужно е стартирането на стратегия за привикване в този момент.

" Мисля, че не би трябвало да се тормозят. Трябва да им се провежда един всеобщ курс за привикване, може да се потърси съдействието на американската страна, страни съдружници от НАТО – Турция, Гърция, в Румъния също към този момент се експлоатират. Но доколкото американската страна има доста съществени условия за започване на приучването на този аероплан, явно ще би трябвало да преминат курс за полети на нашите учебно-бойни самолети, приказвам за L-39, примерно, с цел да могат да натрупат този най-малко от часове, който съгласно американските методики се изисква за започване на привикване. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР